> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΣΑ: Πρωτοποριακή επέμβαση για τη στυτική δυσλειτουργία

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΛΟΣ: ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΣΑ: Πρωτοποριακή επέμβαση για τη στυτική δυσλειτουργία

Σε δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, μία στο Βόλο και μία στη Λάρισα, σε πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη που χειρουργήθηκαν, προκειμένου να έχουν στυτική λειτουργία, προχώρησε το τελευταίο διάστημα οι χειρουργοί ουρολόγοι κκ.. Κώστας Ευσταθίου και Βασίλειος Τζώρτζης  οι οποίοι μίλησαν  στο Παρκ στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Βόλου.

Η πρωτοποριακή επέμβαση αφορά την εμφυτεύσιμη ενδοπεική πρόθεση, ένα μηχανισμό δηλαδή που με ένα κουμπί δίνεται η δυνατότητα στον πάσχοντα να έχει στυτική λειτουργία.

Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε στον καρκίνο του προστάτη λέγοντας πως κάθε εβδομάδα ο ίδιος χειρουργεί τουλάχιστον ένα τέτοιο περιστατικό στην Κλινική ΑΝΑΣΣΑ όπου δραστηριοποιείται ως υπεύθυνος του ουρολογικού τμήματος.

«Ο καρκίνος του προστάτη σε περίπτωση που χειρουργηθεί, μπορεί να ιαθεί σε ποσοστό
60-70%. Η ειδική χειρουργική επέμβαση γίνεται, εφόσον δεν έχει γίνει μετάσταση σε άλλα όργανα.

Με την εγχείριση ο πάσχων αντιμετωπίζει συνήθως δύο ζητήματα. Το ένα είναι η ακράτεια ούρων και το άλλο η στυτική δυσλειτουργία.

Για τη στυτική δυσλειτουργία υπάρχει μια επέμβαση, η εμφυτεύσιμη ενδοπεική πρόθεση, με την οποία ο ασθενής αντιμετωπίζει το ζήτημα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έγιναν στη Θεσσαλία τέτοιου είδους επεμβάσεις σε δύο άτομα. Και είναι οι πρώτες πρωτοποριακές επεμβάσεις που γίνονται πανθεσσαλικά η μία στο Βόλο και η άλλη στη Λάρισα» σημείωσε ο κ. Ευσταθίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην καλοήθη υπερδιπλασία του προστάτη, μια πάθηση που έχουν δύο στους τρεις άνδρες και έχει ως κύρια συμπτώματα την συχνουρία αλλά και τη δυσκολία ούρησης.

Αυτή την πάθηση έχουν άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών και υπάρχει η επέμβαση μέσω λέιζερ για την αντιμετώπισή της..