> Voliotaki: Δέκα ασθενείς με γρίπη στην εντατική σε μια ημέρα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δέκα ασθενείς με γρίπη στην εντατική σε μια ημέρα

Μία στις πέντε επισκέψεις στους γιατρούς αφορά συμπτώματα γρίπης και ιώσεων. Ποιοι τύποι βρίσκονται  σε έξαρση αυτή την περίοδο και ποιες συμβουλές δίνουν οι γιατροί;

«Κοκτέιλ» γρίπης και ιώσεων ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Οι διάδρομοι των ιατρείων είναι σχεδόν γεμάτοι με ανθρώπους που βήχουν, φταρνίζονται και πονούν στις αρθρώσεις. Μία στις πέντε επισκέψεις στους γιατρούς αφορά ασθενείς με τα παραπάνω συμπτώματα ιώσεων...


Την ίδια ώρα οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι σχεδόν γεμάτοι με ανθρώπους που βήχουν, φταρνίζονται και πονούν στις αρθρώσεις. Μία στις πέντε επισκέψεις στους γιατρούς αφορά ασθενείς με τα παραπάνω συμπτώματα ιώσεων.

Την ίδια ώρα οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ασφυκτικά γεμάτες με ασθενείς που έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό εξαιτίας του ιού της γρίπης.

Μόνο την Πέμπτη, εισήχθησαν στην εντατική δέκα ασθενείς, ενώ τις προηγούμενες μέρες οι ημερήσιες εισαγωγές κυμαίνονται από μία έως δύο.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως χθες το απόγευμα 83 άνθρωποι είχαν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Το ίδιο διάστημα, 26 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης.