> Voliotaki: Δείτε τα πτυχία του Βαρουφάκη και του «ξεγάνωτου τενεκέ» Ντάισελμπλουμ!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δείτε τα πτυχία του Βαρουφάκη και του «ξεγάνωτου τενεκέ» Ντάισελμπλουμ!

Μετά την κόντρα που είχαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μοιραία το φως της δημοσιότητας πέφτει πάνω τους.

Τα πτυχία τους, αλλά και οι ενέργειες τους, σύμφωνα με το tribune.gr, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά μετά τα σενάρια για το τι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη που του
απάντησε με ένα «ουάου».

Γιάνης Βαρουφάκης

Από τη μία πλευρά ο Έλληνας υπουργός. Είναι οικονομολόγος, καθηγητής, πολέμιος της λιτότητας και αναλυτής της κρίσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γεννήθηκε το 1961 σπούδασε στη Βρετανία, έκανε διατριβή στην οικονομική θεωρία, δίδαξε στο Έσσεξ, το Κέμπριτζ και το Σίδνεϊ, έχει ασχοληθεί με τις θεωρίες παιγνίων και έχει ζήσει επί 23 χρόνια στο εξωτερικό.

Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ.

Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη, σύμφωνα με το wikipedia.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, στο Νόριτς της Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο). Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική».

Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου καθημερινή εφημεριδα, τον Μάρτιο του 2013 όταν επιχειρούσε να σκιαγραφήσει τον πρόεδρο του Eurogroup.

Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε».

Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο.