> Voliotaki: MΠΕΟΣ ΓΙΑ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: "Ανεκδιήγητη ΕΛΜΕ, συνδικαλιστικό φρούτο που ευδοκιμεί στο χώρο της πολύπαθης Παιδείας"

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

MΠΕΟΣ ΓΙΑ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: "Ανεκδιήγητη ΕΛΜΕ, συνδικαλιστικό φρούτο που ευδοκιμεί στο χώρο της πολύπαθης Παιδείας"

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση των ανεκδιήγητων ΕΛΜΕδων της Μαγνησίας, συνδικαλιστικού «φρούτου» που ευδοκιμεί στο χώρο της πολύπαθης Παιδείας, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί το δημόσιο σχολείο, που υποτίθεται ότι υπηρετούν και για το οποίο, επίσης υποτίθεται, μάχονται, έχει φθάσει στα σημερινά επίπεδα, που οι ίδιοι κατά περίπτωση διεκτραγωδούν, μεταθέτοντας, φυσικά, τις ευθύνες σε…άλλους.

Επί δύο, σχεδόν, δεκαετίες η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αηδιασμένη το όντως απεχθές σίριαλ με το Καρτάλειο διδακτήριο, με πονηρούς πολιτευτές και χαζοχαρούμενους συνδικαλιστάδες, να κρατούν
ομήρους εκατοντάδες μαθητών και τις οικογένειές τους, για να παίζουν τα διάφορα παιχνίδιά τους και να εκπληρώνουν ανομολόγητες επιδιώξεις τους. Σε κάθε περίπτωση να μην επιτελούν τον κύριο και αποκλειστικό ρόλο τους, ως υπεύθυνοι παιδαγωγοί.

Χρησιμοποιούν με μαεστρία το πολυδαίδαλο και καταστροφικό γραφειοκρατικό σύστημα, που βούλιαξε τη χώρα, για να μας πούν τι; Οτι πρέπει οι καθηγητές να έχουν αίθουσα και οι μαθητές να περιφέρονται σαν νομάδες για να βρούν κάποια άλλη για να κάνουν μάθημα; Οτι οι μαθητές είναι εκείνοι που πρέπει να ταλαιπωρούνται και να βρίσκονται στο προαύλιο, για να μην μετακινηθούν οι καθηγητές μερικές δεκάδες μέτρων πιο κει;

Ε, όχι… μπορούν να έχουν όποια άποψη θέλουν για τη Δημοτική Αρχή. Ουδόλως μας ενδιαφέρει και γι αυτό δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν στις πλάτες του πιο υγιούς κομματιού της κοινωνίας μας, των παιδιών μας.

Δυστυχώς η χρεοκοπία του συνδικαλισμού δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, αλλά φαίνεται πως έχει γενικευθεί. Και οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών της 25ης Μαϊου, που θέλει πρώτα και πάνω από όλα τον πολίτη και τα δικαιώματά του και μόνο αυτόν. Η αλλαγή έγινε με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, αφού προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος και υποβλήθηκαν οι σύμφωνες εισηγήσεις, τόσο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και της αρμόδιας Δημοτικής Επιτροπής.

Στην ιδιωτική τους περιουσία έχουν πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα. Στη δημόσια και δημοτική κανένα. Ο Δήμος, μέσω της εκάστοτε δημοτικής αρχής, είναι υπεύθυνος για να δώσει λύσεις. Και τις δίνει σε όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι πρός εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων διαφόρων ομάδων, που μάλιστα δεν τυγχάνουν καν της επιδοκιμασίας εκείνων που υποτίθεται πως υπηρετούν, όπως μαρτυρούν, αδιάψευστα, τα οικτρά ποσοστά συμμετοχής στις διάφορες κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ.

Οι εποχές που επέβαλαν ετσιθελικά τις απόψεις τους κάνοντας επίδειξη των συντεχνιακών τους δυνατοτήτων, με καταγγελίες, υπονοούμενα και λοιπές αθλιότητες, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ως εκπαιδευτικοί μάλιστα οφείλουν πρώτοι να σέβονται τη λειτουργία των θεσμών, για να μην ισχύει το περίφημο «Δάσκαλε, που δίδασκες…»