> Voliotaki: Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος

Tυφλή υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος του Μνημονίου. 

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κατώτερων, και στην αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, εισιτήρια, ενέργεια, τρόφιμα και τσιγάρα.

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει εκ νέου το εκβιαστικό δίλημμα "συμφωνία ή πτώχευση" και να περάσει τη νέα καταιγίδα μέτρων είτε με νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με εκβιαστική ψηφοφορία μαζί με τον προϋπολογισμό. Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση - μαριονέτα της τρόικας οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, που συνθλίβεται από τη μέγκενη των δυσβάστακτων μέτρων.

 Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα μέτρα εις βάρος του λαού και ζήτησε επιτακτικά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να δοθεί πολιτική, δημοκρατική λύση στο δραματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Από avgi