> Voliotaki: Εκλογές...με ΠτΔ Φώτη Κουβέλη

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Εκλογές...με ΠτΔ Φώτη Κουβέλη

Μπορεί ο Φώτης Κουβέλης να μην είναι..."ψώνιο" όπως είπε κλείνοντας το θέμα της προεδρολογίας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμος να αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αν του προταθεί εν τέλει.

Αυτό λένε και υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος που γνωρίζουν τον Φώτη Κουβέλη, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην ΚΕ άφησε ουσιαστικά όλα τα...
ενδεχόμενα ανοιχτά για το φλέγον ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας περισσότερο για να κρατήσει τις ισορροπίες εντός του κόμματος παρά να διαψεύσει ευθέως και κατηγορηματικά το "κοστούμι" που του ετοιμάζει να φορέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η προεδρολογία εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τις ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Χαριλάου Τρικούπη και παρά τις αντιδράσεις της "λαϊκής δεξιάς¨και των "καραμανλικών", καθώς στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης...είναι εκλογές το 2016 με Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως ο κ Κουβέλης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αντικρούσει τα "καρφιά" του ΣΥΡΙΖΑ περί "Τσιριμώκου" τόνισε:

- Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο

- Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα

- Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται.

Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδίως το αν η κυβέρνηση καταφέρει να βρει το μαγικό αριθμό 180 για την εκλογή σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα αποτελέσουν από αύριο την "κρίσιμη μάζα" των πολιτικών εξελίξεων, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ακόμη και εντός του έτους.