> Voliotaki: Φθινόπωρο στην… καρδιά του καλοκαιριού

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Φθινόπωρο στην… καρδιά του καλοκαιριού


«Χαλάει» ο καιρός από το απόγευμα – Δείτε σε ποιες περιοχές «θα χτυπήσουν» οι καταιγίδες...
Σκηνικό φθινοπωρινό εν μέσω Ιουλίου θα έχουμε από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.
Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί στα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη και στο Λιβυκό. Ασθενείς και τοπικά μέτριοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Δευτέρα 21-07-2014
Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 22-07-2014
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τέταρτη 23-07-2014
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
Πέμπτη 24-07-2014
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.