> Voliotaki: Το ΠΑΣΟΚ προτείνει 100 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει 100 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία

Νέα πρωτοβουλία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με δύο προτάσεις, μία για νέα βελτιωτική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και μία που αφορά μέτρα «στήριξης» των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΚΟ του Κινήματος στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γραμματέας, Παναγιώτης Ρήγας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης...
Κουτσούκος, οι υφυπουργοί, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Γιώργος Κουτρουμάνης από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις θα συζητηθούν σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, από τους οποίους θα ζητηθεί η προώθηση των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και των άλλων σχετικών ενεργειών.

Παρατίθενται, αναλυτικά, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ:

«1. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει η ισχύουσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι αποδοτική, δεν προσφέρει λύση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις (ως γνωστόν αυτή προβλέπει 35 δόσεις για παλιές οφειλές και 12 για τις μετά την 31- 12- 2012), που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 300.000 οφειλέτες ελάχιστοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση (υπολογίζονται γύρω στους 12.000).