> Voliotaki: Θρίλερ στη Μόσχα με αεροσυνοδό της Aegean

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Θρίλερ στη Μόσχα με αεροσυνοδό της Aegean

Στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της

Έπεσε από τη σκάλα του αεροπλάνου - Σκηνές άπειρου κάλλους στο νοσοκομείο με μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους που ήταν εφοδιασμένοι με κρυφές κάμερες

Άγιο είχε η όμορφη Ελληνίδα αεροσυνοδός της Aegean που έπεσε...
από τη σκάλα του αεροπλάνου και από ύψος πέντε μέτρων, γλιτώνοντας παρά τρίχα το θάνατο. Σκηνές άπειρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην εντατική του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε με την εισβολή μεταμφιεσμένων δημοσιογράφων που ήταν εφοδιασμένοι με κρυφές κάμερες.

Επρόκειτο για ατύχημα το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να συμβεί μια στις χίλιες. Η όμορφη Ελληνίδα αεροσυνοδός της Aegean στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η τύχη ή κάποιο «ανώτερο χέρι» τη βοήθησε ώστε να αποφύγει τη πτώση με το κεφάλι της στο έδαφος αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα. Δίχως ίχνος υπερβολής η όμορφη αεροσυνοδός βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο και γλίτωσε από ένα θαύμα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Βράδυ Δευτέρας 13 Μαΐου στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας. Το αεροπλάνο της AEGEAN ετοιμάζεται να εκτελέσει την προγραμματισμένη πτήση του με προορισμό την Αθήνα. Απομένει ο έλεγχος ρουτίνας ώστε κυβερνήτης και συγκυβερνήτης να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει για την απογείωση.

Το πλήρωμα ελέγχει τα τυπικά σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών και απομένει να τσεκαριστεί μια τελευταία λεπτομέρεια. Η αεροσυνοδός κυρία Παρασκευή Παπαευθυμίου αναλαμβάνει να ελέγξει την μπροστινή πόρτα του αεροσκάφους, εκεί όπου είναι τοποθετημένη και η σκάλα των επιβατών. Την ανοίγει, πατάει στη σκάλα και ετοιμάζεται να την ξανακλείσει προκειμένου να δώσει με τη σειρά της το τελικό O.k. Και τότε συμβαίνει το μοιραίο.

Ο υπάλληλος της ρωσικής εταιρίας handling του αεροδρομίου απροειδοποίητα και χωρίς να έχει πάρει την απαιτούμενη έγκριση του Έλληνα πιλότου του αεροσκάφους απομακρύνει τη σκάλα με αποτέλεσμα η άτυχη αεροσυνοδός να σωριαστεί στο έδαφος από πέντε μέτρα ύψος!


Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων της, η υπάλληλος της Aegean σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει το δεξί της πόδι σε τρία σημεία και να τραυματιστεί στο πρόσωπο, ενώ όπως σημειώνουν, η πτώση της θα μπορούσε να της είχε κοστίσει και τη ζωή της, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν σε παρόμοια ατυχήματα ξένων αεροπορικών εταιριών.

« Η κοπέλα είχε Άγιο. Η σκάλα είναι αρκετά ψηλή και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πέσει στο έδαφος με το κεφάλι. Είναι θαύμα που γλίτωσε τα χειρότερα».

Η αεροσυνοδός, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, παρά την ισχυρή πτώση κατάφερε να κρατήσει τις αισθήσεις της. Μέσα σε χρόνο μηδέν ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του αεροδρομίου το οποίο και την μετέφερε σε κεντρικό νοσοκομείο της Μόσχας για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία της στην εντατική, ενώ της χορηγήθηκαν και τρεις φιάλες αίμα. Η είδηση απασχόλησε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατάφερε να εισχωρήσει παράνομα μέσα στην εντατική και να τραβήξει πλάνα της τραυματισμένης Ελληνίδας αεροσυνοδού, τα οποία λίγο αργότερα προβλήθηκαν σε ρωσικά sites.

Ωστόσο, οι εικόνες μέσα από το δωμάτιο της εντατικής και η έκταση που πήρε το θέμα φαίνεται να ενόχλησε τις ρωσικές κυβερνητικές αρχές που έδωσαν εντολή να κατέβει το επίμαχο βίντεο.

Έπειτα από δυο 24ωρα στη Μόσχα, η κυρία Παρασκευή Παπαευθυμίου, η οποία να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους συναδέλφους της, θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της εργασίας λόγω του χαρακτήρα της αλλά και της τυπικότητας που την χαρακτηρίζει μεταφέρθηκε στην Αθήνα και από κει απευθείας στο νοσοκομείο Υγεία όπου υποβλήθηκε σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις με τους γιατρούς να δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Aegean που φρόντισε για τις λεπτομέρειες της νοσηλείας της τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αθήνα. Για το γεγονός ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης ο οποίος έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευκολυνθεί η αεροσυνοδός για όσο διάστημα θα διαρκέσει η νοσηλεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς μέρες αναμένεται να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο.


Τώρα η υπόθεση εξετάζεται από το νομικό τμήμα της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας.

Θεωρείται κάτι από παραπάνω από βέβαιο πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις ώστε να υπάρξουν κυρώσεις στη ρωσική εταιρία handling για το παραλίγο τραγικό ατύχημα. Ακόμα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά σε συνεργασία με τους δικηγόρους της αεροσυνοδού προκειμένου να διεκδικήσουν και χρηματική αποζημίωση.