> Voliotaki: Γάμος χωρίς σεξ! Γίνεται;

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γάμος χωρίς σεξ! Γίνεται;

Μπορεί η ερωτική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων να θεωρείται μαγική , αλλά όταν αυτή χάνεται τότε οδηγεί σταδιακά το ζευγάρι σε πλήρη απομάκρυνση. 

Είναι κοινό μυστικό ότι ένα ποσοστό παντρεμένων ζευγαριών έχουν πάρα πολύ σπάνιες ή και καθόλου σεξουαλικές σχέσεις...

Μήπως φταίει ο σύγχρονος τρόπος ζωή ή η βαρεμάρα; Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που απομακρύνουν σεξουαλικά το ζευγάρι;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική η κούραση και η έλλειψη ύπνου είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που επικαλούνται τα ζευγάρια για να μην κάνουν σεξ και ακολουθούν λόγοι υγείας, οικογενειακοί και επαγγελματικοί.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η οικονομική κρίση δεν ήταν ένας από τους λόγους.

Όπως απέδειξε η έρευνα που διεξήχθη τηλεφωνικά από το αμερικανικό κέντρο έρευνας καταναλωτή σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας από 18 έως 75 ετών οι πέντε συχνότεροι λόγοι, για τους οποίους άνδρες και γυναίκες λένε όχι στο σεξ είναι:

υπερβολική κούραση ή ανάγκη ύπνου: 53%
λόγοι υγείας: 49%
έλλειψη διάθεσης: 40%
οικογενειακά βάρη (π.χ. φροντίδα των παιδιών) : 30%
επαγγελματικοί λόγοι (εργασία μέχρι αργά ή δουλειά στο σπίτι) : 29%

Από τη μελέτη προέκυψαν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Από τους 595 συμμετέχοντες, που ανέφεραν ότι ήταν σεξουαλικά ενεργοί, το 78% δήλωσε ότι η οικονομική κρίση δεν επηρέασε καθόλου το πόσο συχνά κάνουν σεξ.

Το 45% των σεξουαλικά ενεργών συμμετεχόντων ομολόγησαν ότι κάποια στιγμή έχουν προγραμματίσει να κάνουν σεξ με το σύντροφότους μία συγκεκριμένη ώρα, αλλά μόνο το 7% έβαλαν σχετική υπενθύμιση στον υπολογιστή ή στο κινητό τους

Το 56% των ανδρών δήλωσαν ότι σκέφτονται το σεξ καθημερινά ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 19%.

Όσοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας τους ως "κακή" είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν σεξ, όχι όμως και να σκέφτονται το σεξ.

Όσοι ήταν γονείς ανήλικων παιδιών είχαν περισσότερες σεξουαλικές επαφές τον περασμένο χρόνο σε σχέση με όσους δεν ήταν γονείς.