> Voliotaki: Ανοιχτά από την Τρίτη τα φαρμακεία αλλά με αλλαγές στις εφημερίες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανοιχτά από την Τρίτη τα φαρμακεία αλλά με αλλαγές στις εφημερίες

Ανοιχτά θα είναι και πάλι από αύριο Τρίτη τα φαρμακεία της Αττικής, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής κατά την διάρκεια της Γενικής του Συνέλευσης.

Παράλληλα, ο ΦΣΑ αποφάσισε να αποσύρει τις εφημερίες, ωστόσο εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα ενώ παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις.

Όπως έχουν δηλώσει επίσης από την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι του
ΦΣΑ, τα φαρμακεία ενόψει των Ευρωεκλογών σκληραίνουν την στάση του και θα μετατρέψουν τα 11.000 φαρμακεία σε μόνιμα εκλογικά κέντρα εναντίον όσων βουλευτών ψήφισαν τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επέρχονται μεγάλες αλλαγές στην φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και στο επάγγελμα του κλάδου.

Ταυτόχρονα, οι φαρμακοποιοί συντονίζονται με άλλους θιγόμενους κλάδους και θα συμμετάσχουν στην απεργία της 9ης Απριλίου. Τέλος, θα λάβουν μέρος στην στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Απριλίου από τις 2 το μεσημέρι, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση με τους άλλους φορείς το απόγευμα της ίδια ημέρας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ραγδαίες εξελίξεις ωστόσο έρχονται και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο- ο οποίος συνεδριάζει ακόμη.

Ο πρόεδρός του κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Νέα Δημοκρατία ενώ νωρίτερα κατήγγειλε την συμπαιγνία των υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης οι οποίοι, όπως δήλωσε, κορόιδεψαν επί τρεις μήνες τον κλάδο.