> Voliotaki: Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Χρυσοχοΐδη για τις ψηφιακές συχνότητες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Χρυσοχοΐδη για τις ψηφιακές συχνότητες

Την έντονη διαμαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε η ανακοίνωση από τον προεδρεύοντα του Σώματος της Ολομέλειας, Γιάννη Δριβελέγκα, ότι η επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Μεταφορών σχετικά με τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης στην εταιρεία «DIGEA Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του αρμόδιου υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να απαντήσει ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αποχώρησε λίγο νωρίτερα από την αίθουσα, ενώ στην επίκληση του κ. Δριβελέγκα, ότι είναι αναρμόδιος, έκανε λόγο για προφάσεις.


«Ο κύριος Χρυσοχοϊδης έφυγε κρυπτόμενος, προφασιζόμενος ότι δεν είναι αρμόδιος, για να μην απαντήσει γιατί εκχωρεί στην DIGEA για 15 χρόνια, έναντι πινακίου φακής και προκλητικά χαμηλού τιμήματος, το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων εθνικής εμβέλειας και μάλιστα με εγγυητική επιστολή μόλις 100.000 ευρώ» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προεδρεύων του Σώματος προσπάθησε να ανακαλέσει στην τάξη την κ. Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας της ότι αρμόδιος να απαντήσει είναι ο κ. Παπαδόπουλος και όχι ο κ. Χρυσοχοΐδης, και δεν μπορεί να μπαίνει στην ουσία της ερώτησης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2013, με πρόσκληση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ενημερώσει ως αρμόδιος υπουργός για τον επικείμενο διαγωνισμό και τον ανάδοχό του.