> Voliotaki: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ

Το Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» καταγγέλλει την εργοδοσία της Χαλυβουργίας που προχώρησε σε 40 απολύσεις συναδέλφων εν μέσω των γιορτών. 

Πρόκειται για συναδέλφους που είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου και ανανεώνονταν από την εταιρία κάθε ένα με δύο μήνες.

Το Συνδικάτο μας δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε σε αυτά που έλεγε ότι η εργοδοσία δε θα λυπηθεί κανέναν και τίποτα. Μετά λοιπόν τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, και μάλιστα οι τελευταίες με το επιχείρημα να μην φύγουν οι συμβασιούχοι, τώρα έρχονται και οι μαζικές απολύσεις.
Το λέμε για άλλη μια φορά: «το βαρέλι δε θα έχει πάτο» όσο δεν μπει φρένο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι της Χαλυβουργίας δούλεψαν όσο τους είχε ανάγκη η επιχείρηση με πολύ χαμηλά μεροκάματα για να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής και τώρα τους πετάνε στο δρόμο αφού πλέον δε τους χρειάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους χρησιμοποιήσανε και σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό ώστε να μην σηκώσουν κεφάλι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας που είχαν νιώσει στο πετσί τους τι εστί Μάνεσης.

Είναι τουλάχιστον αστεία αυτά που διαδίδει η εργοδοσία περί ακριβού ρεύματος και ότι τα μέτρα παίρνονται για αυτό το λόγο. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι η κρίση που παίρνει το σύστημα έχει χτυπήσει και τον κλάδο της χαλυβουργίας πολύ σοβαρά έτσι τώρα η εταιρία βρήκε την ευκαιρία να ρίξει μισθούς, να καταργήσει συμβάσεις χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έφτιαξαν για χάρη της οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η Ε.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας να βγάλουνε τα συμπεράσματα τους για τη διοίκηση του σωματείου τους που για άλλη μια φόρα παίρνει το μέρος της εργοδοσίας και παίζει το παιχνίδι που της έχει αναθέσει ο Μάνεσης αναπαράγοντας τα περί ακριβού ρεύματος και βέβαια ούτε λόγος για αγώνα και κινητοποίηση.

Τα Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Επιμένουμε ότι είναι ανάγκη οι συνάδελφοι Χαλυβουργία να ακουμπήσουν στο Συνδικάτο και να σηκώσουν ανάστημα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για να περισώσουν ότι μπορούν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειες τους.

Πρέπει μέσα σε αυτά τα εργοστάσιο να ακουστεί η διαφορετική φωνή και να εκφραστεί με οποιοδήποτε τρόπο απέναντι στην εργοδοσία και την ξεπουλημένη Διοίκηση του σωματείου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ