> Voliotaki: Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα της τιμής και των αξιών αντιστέκεται

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα της τιμής και των αξιών αντιστέκεται

Η εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά, κατά την οποία οι χορωδίες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, του Ομίλου Σιδηροδρομικών, του Συλλόγου Καστελοριζίων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, είπαν τα κάλαντα στον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο...
Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μικτή μπάντα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων παιάνισε τα κάλαντα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Ο κ. Αβραμόπουλος στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι ένας χώρος όπου εξακολουθούν να αντέχουν, να ανθίστανται οι αρχές και οι αξίες που καθόρισαν την πορεία του Έθνους μας δια μέσου των αιώνων. Δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας.

Η συγκυρία είναι πραγματικά δύσκολη. Και σχετική αξία έχει πλέον να αναρωτιόμαστε πώς και γιατί φτάσαμε εδώ. Σημασία έχει τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Προϋπόθεση, όμως, για να προχωρήσουμε μπροστά είναι να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό, να απομακρύνουμε όλα εκείνα τα ελαττωματικά στοιχεία που μας κληροδότησε το παρελθόν.

Να ξαναφτιάξουμε το κράτος, να ανασυντάξουμε τους θεσμούς και να καλλιεργήσουμε ανάμεσά μας σχέσεις αλληλεγγύης, ομοψυχίας και εθνικής συνεννόησης, βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να προχωρήσουμε με δυναμισμό και αισιοδοξία μπροστά, ανταποκρινόμενοι και στην κληρονομιά όλων εκείνων που προηγήθηκαν ημών, αλλά και στις απαιτήσεις των νεότερων γενεών.

Εδώ, σε αυτό το χώρο, ακόμα αντιστέκεται η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών.

Εύχομαι προς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ηγεσία τους αλλά και σε όλο το στελεχιακό δυναμικό και στους στρατεύσιμούς μας, άνδρες και γυναίκες, αυτή η χρονιά να είναι χρονιά ανάτασης, δημιουργίας και, πάνω από όλα, να είναι μία ειρηνική περίοδος. Θα φροντίσουμε όλοι για αυτό.

Αλλά και το αμυντικό μας σύστημα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και στο ρόλο που του αναθέτει ο ελληνικός λαός, το Έθνος μας, αλλά και η διεθνής έννομη τάξη.

Το εθνικό αμυντικό μας σύστημα βρίσκεται σε άξια χέρια, με στελεχιακό δυναμικό καταρτισμένο, υπερήφανο, που ασκεί τα καθήκοντά του με αξιοπρέπεια και ευθύνη, πάνω από όλα όμως με αποφασιστικότητα.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα, παραμονή του καινούριου χρόνου, προς την ελληνική κοινωνία. Ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αγρυπνούν, είναι σε διαρκή ετοιμότητα, έχουν πλήρη επίγνωση της εθνικής τους αποστολής και αίσθηση του δημοσίου και εθνικού καθήκοντός τους.

Χρόνια πολλά, υγεία, έμπνευση, δύναμη, δημιουργικότητα και αντοχή, μπροστά στα δύσκολα που ακόμα είναι σε εξέλιξη. Αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς η Ελλάδα σταδιακά επανέρχεται και πάλι στην τροχιά της ανάπτυξης και της προόδου.

Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη. Θα αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας πίκραναν, μας στεναχώρησαν, μας προβλημάτισαν και θα ανοίξει μία καινούρια αισιόδοξη περίοδος για το Έθνος και τον λαό μας».