> Voliotaki: Καμμένος: Ζητεί επίσημη ενημέρωση στο Κοινοβούλιο για Συρία

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Καμμένος: Ζητεί επίσημη ενημέρωση στο Κοινοβούλιο για Συρία

«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των τομέων Εξωτερικών και 'Αμυνας, και της γραμματείας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Συρία.


«Αυτό που ζητάμε είναι, πρώτον, την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, αλλά και τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Το δεύτερο είναι να περιμένουμε όλοι τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας, την έκθεση των ελεγκτών, πριν αναληφθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ή πρωτοβουλία στην περιοχή της Συρίας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Και στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Έχουμε αυτή τη στιγμή, δύο απαχθέντες ιεράρχες στην περιοχή και ουδείς έχει ενδιαφερθεί.

Οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο χτύπημα δεν αφορούν μόνο την Μέση Ανατολή, αφορούν την ευρύτερη περιοχή» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και με δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην Συρία και βεβαίως να αντιληφθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, ούτε μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας».

«Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι κυβερνώντες, και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα πρέπει να καθορίσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΑΟΖ και την χάραξη της ΑΟΖ, ιδιαίτερα με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και η Λιβύη» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας Γιώργος Νταβρής, ο επικεφαλής της γραμματείας Εθνικής 'Αμυνας και Ασφάλειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αθανάσιος Μπάφας, ο συντονιστής των τομέων 'Αμυνας και Ασφάλειας του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» Ιωάννης Αναστασάκης και η πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.