> Voliotaki: Ο Πούτιν αμφισβητεί (ανοιχτά) τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Πούτιν αμφισβητεί (ανοιχτά) τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στη Συρία πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε «ανόητους» τους ισχυρισμούς για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και κάλεσε τις ΗΠΑ να προσκομίσουν τις αποδείξεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να παρουσιάσουν τις αποδείξεις για τις οποίες μίλησαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.


Στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα. «Απευθύνομαι στον πρόεδρο Ομπάμα ως έναν άνθρωπο που έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης: «Σκέψου τα μελλοντικά θύματα στη Συρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, απαράδεκτες χαρακτήρισε τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις περί «περιορισμένης, κλίμακας στρατιωτική δράση» κατά της Συρίας.

Όπως είπε, «η μονομερής χρήση βίας» που παρακάμπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τον Λουκάσεβιτς, αυτό θα περιέπλεκε και θα καθιστούσε πιο δύσκολη την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας, ενώ θα προκαλούσε πρόσθετες απώλειες.