> Voliotaki: Δε σβήνει η φωτιά που... άναψε ο Βορίδης – Ποιοι ζήτησαν την καρατόμησή του – Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μάζεψέ τον!

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δε σβήνει η φωτιά που... άναψε ο Βορίδης – Ποιοι ζήτησαν την καρατόμησή του – Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μάζεψέ τον!

- Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν ακόμη και την καρατόμηση Βορίδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ
- Οργισμένος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Σαμαρά για να ζητήσει εξηγήσεις
- Καταστροφέας της Ελλάδας ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ χθες
- «Δεν αφήνουμε να μας χωρίσουν οι αντιθέσεις του χθες» η... απάντηση του πρωθυπουργού από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας
- Παπουτσής: Ως εδώ η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ
Μήνας του μέλιτος ήταν και πάει...
για τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Το μελάνι δεν έχει καλά καλά στεγνώσει στο πρωτόκολλο ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, της πρώτης στην ιστορία της χώρας με τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, και τα στελέχη των δυο κομμάτων έβγαλαν... τσεκούρια!

Πέντε μέρες μετά τον... γάμο, ήρθε η πρώτη μεγάλη κρίση. Αφορμή η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, στο συνέδριο του κόμματος, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καταστροφέας της Ελλάδας. Ο βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, μιλώντας την Κυριακή στην πρωινή εκπομπή του Mega, υπεραμύνθηκε της τοποθέτησής του, παρά τη... φωτιά που έβαλε στη συγκυβέρνηση.

«Ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα (...) άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία. (...) Έχω ακούσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και όχι στο συνέδριο του αλλά μέσα στο κοινοβούλιο», είπε.

Τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης ήταν το «καυτό θέμα» των τελευταίων ωρών. Στα πηγαδάκια που σχηματίζονταν στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο ανάμεσα στους συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας, το θέμα Βορίδη ήταν αυτό που συζητούσαν όλοι. Άλλοι συντάχθηκαν, γιατί η συγκυβέρνηση τους έχει πέσει... βαριά, άλλοι ζήτησαν ακόμη και να παυθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε και το οργισμένο τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Οι διαρροές λένε πως ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να... "μαζέψει" τον Μάκη Βορίδη, γιατί αν αρχίσει το γαϊτανάκι των δημοσίων ιδεολογικών αντιπαραθέσεων θα απειληθεί το έργο της συγκυβέρνησης.

Παρά τις εισηγήσεις περί καρατόμησης, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να δώσει την απάντησή του δημοσίως. Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, αφού έκανε κάλεσμα ενότητας, είπε ότι στη Νέα Ελλάδα δεν περισσεύει κανείς και πως «δεν αφήνουμε να μας χωρίσουν οι αντιθέσεις του χθες». Για κάποιους, με αυτή τη φράση, ο πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από τον βουλευτή του. Κατά άλλους, δεν τον αποδοκίμασε ξεκάθαρα.

«Υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις ίσως σε ορισμένα ζητήματα, αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην άμεση, την απόλυτη προτεραιότητα να επιτύχουμε σε αυτόν τον εθνικό αγώνα», προσπάθησε να κατευνάσει τα... πνεύματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Είπε πράγματα που ίσως μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ένταση, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί στα σοβαρά να αμφιβάλει ότι τη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας», στήριξε τον Μάκη Βορίδη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ΠΑΣΟΚ, στο μεταξύ, η οργή φαίνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών. Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ πως είπε όσα είπε για θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της ΝΔ, τον χαρακτήρισε υποκριτή και εμφάνισε φυλλάδιο του Ελληνικού Μετώπου στο οποίο ζητούσε να πέσει... φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή. «Ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν για σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν την δημοκρατία», είπε.

«Ως εδώ.... Αιδώς Αργείοι...
Ως εδώ η προσβολή της ιστορικής αλήθειας και της μνήμης για την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο λαό της πατρίδας μας.
Ως εδώ η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Αιδώς Αργείοι», αναφέρει η δήλωση Παπουτσή.