> Voliotaki: Ψάλτης παραιτήθηκε από μικροφώνου σε εκκλησία της Φθιώτιδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ψάλτης παραιτήθηκε από μικροφώνου σε εκκλησία της Φθιώτιδας

Ενώπιον των πιστών και από μικροφώνου γνωστοποίησε ένας ψάλτης εκκλησίας της Φθιώτιδας την απόφαση του να σταματήσει μετά από διαφωνία στο οικονομικό

Την παραίτηση του από μικροφώνου υπέβαλε ψάλτης εκκλησίας του Γοργοποτάμου Φθιώτιδας, ξαφνιάζοντας όλους τους παριστάμενους με την πρωτοβουλία του αυτή...


Ο ψάλτης, που επί 17 χρόνια κάλυπτε το συγκεκριμένο πόστο, μετά την... κυριακάτικη λειτουργία αλλά και ένα μνημόσυνο που ακολούθησε και πριν ο παπάς προλάβει να μοιράσει το αντίδωρο, πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε ότι φεύγει.

Ο ιερέας, αφού τον άκουσε, πήρε στη συνέχεια το λόγο, τονίζοντας ότι αυτά είναι θέματα που πρέπει να λέγονται στο συμβούλιο της εκκλησίας και όχι δημοσίως.

Σύμφωνα με τον ηλικιωμένο ψάλτη, ο λόγος που τον οδήγησε σ' αυτή την απόφαση είναι γιατί του έκοψαν το δώρο, τον επιπλέον "μισθό" δηλαδή που έπαιρνε τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

Το συμβούλιο της εκκλησίας, από πλευρά του, υποστηρίζει ότι είχε αυξήσει την αμοιβή του στα 220 ευρώ μηνιαίως, δίνοντας του παράλληλα και το προαναφερόμενο δώρο. Στην πορεία όμως, ο ψάλτης ζήτησε αύξηση 30 ευρώ, με το συμβούλιο να αποφασίζει να του δώσει 10 επιπλέον, φτάνοντας στα 230 ευρώ. Η μικρή αυτή αύξηση του ανακοινώθηκε πριν τη λειτουργία, με τον ψάλτη να μην αντιδρά άμεσα και να γνωστοποιεί από μικροφώνου την απόφαση του.