> Voliotaki: Καψής: Σε 15 μέρες ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Καψής: Σε 15 μέρες ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Μέσα στις πρώτες 15 μέρες του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, τονίζει ο νέος αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής.

Σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Καψής τονίζει οτι ”η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση.

Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία”.


Όπως είπε, μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Σχετικά με την άρση του “μαύρου” από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: “Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα”.

Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.

 «Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία» καταλήγει ο υφυπουργός.