> Voliotaki: Μυθικά ποσά έβγαλαν από την Ρόδο, οι Αλβανοί

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μυθικά ποσά έβγαλαν από την Ρόδο, οι Αλβανοί

Τώρα ο Σαλί Μπερίσα τους καλεί να μεταφέρουν όλα τα λεφτά τους σε Αλβανικές τράπεζες ή να επενδύσουν στην Αλβανία...

Στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τα ποσά που οι Αλβανοί μετανάστες έχουν στείλει από τη Ρόδο στην πατρίδα τους, αλλά ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Είναι όμως βέβαιο ότι τα ποσά είναι τεράστια και υπολογίζονται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να έχουν ξεπεράσει και το 1 δισ. αν ληφθεί υπόψη ότι οι Αλβανοί άρχισαν να έρχονται και να εργάζονται στη Ρόδο από το 1990 δηλαδή εδώ και 23 χρόνια.

Πολλοί από τους Αλβανούς της Ρόδου έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις ή καταθέσεις στην πατρίδα τους και τώρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν φύγει και δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν.

Η φυγή των μεγαλύτερων κεφαλαίων από τη Ρόδο προς την Αλβανία έγινε τα τελευταία 3 χρόνια από τους γενικότερους φόβους που προκλήθηκαν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τώρα ο Σαλί Μπερίσα δίνει κεντρική γραμμή καλώντας όλους τους Αλβανούς με μεταφέρουν τα λεφτά τους και να τα καταθέσουν σε Αλβανικές τράπεζες ή να επενδύσουν στην Αλβανία.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Να επενδύσουν τις οικονομίες τους στην Αλβανία κάλεσε τους Έλληνες που ζουν στη χώρα και όλους τους μετανάστες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, υποσχόμενος φοροαπαλλαγές για 3-5 χρόνια.

Ο κ. Μπερίσα προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου εγκαινίασε ένα νέο οδικό άξονα που συνδέει ελληνικά χωριά με την πόλη του Αργυροκάστρου.

«Το πρόγραμμά μας παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους, είναι εμπνευσμένο από εσάς, τις φιλοδοξίες σας για το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο, ανεξάρτητα από την καταγωγή σας» είπε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τη στρατηγική του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου και αφού πρώτα είχε χαιρετίσει τους κατοίκους στα ελληνικά.