> Voliotaki: ΠΑΣΟΚ: Δεν δεχόμαστε να συζητηθεί πρώτα η πρόταση της ΝΔ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ: Δεν δεχόμαστε να συζητηθεί πρώτα η πρόταση της ΝΔ

Ακατανόητη και αντιφατική χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ θέτοντας ταυτόχρονα ως προαπαιτούμενο για την αποτελεσματική συνεργασία των τριών κομμάτων να προταχθεί για συζήτηση η κοινή πρόταση των δύο κυβερνητικών εταίρων και όχι αυτή της ΝΔ.

Η Ιπποκράτους κατηγορεί τη ΝΔ ότι εγκλωβίστηκε στην άρνησή της...
να συμφωνήσει σε μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία και πως περιέλαβε στην πρόταση νόμου μέχρι και διάταξη που αποδέχεται και αφήνει ατιμώρητο τον ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ακόμη και απροκάλυπτα φιλοναζιστικό λόγο στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις και στα σχολεία.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει με νόημα πως αν δεν πρόκειται για προχειρότητα τότε τίθεται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου.

Η Ιπποκράτους επαναφέρει το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας καθώς όπως εκτιμάται η διαφωνία για το αντιρατσιστικό ανέδειξε τις πολιτικές, ιδεολογικές και αξιακές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

 Σημειώνουν μάλιστα πως η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων δεν μπορεί να περιορίζεται στην εφαρμογή του μνημονίου και τις σχέσεις με την τρόικα, αλλά πρέπει να συνιστά το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με σαφές χρονοδιάγραμμα και εξειδίκευση ανά υπουργείο.

Τέλος σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα η Ιπποκράτους πετάει το μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς επισημαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ αναμένει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του Πρωθυπουργού που θα τεθούν υπόψη των άλλων δύο αρχηγών και θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντησή τους.