> Voliotaki: «Αφαίμαξη» της Κύπρου: Εγκαταλείπουν τη Μεγαλόνησο τα ρωσικά κεφάλαια

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Αφαίμαξη» της Κύπρου: Εγκαταλείπουν τη Μεγαλόνησο τα ρωσικά κεφάλαια

Με νέο «χτύπημα» απειλείται η κυπριακή οικονομία, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι Ρώσοι ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών στη χώρα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από αναφορές που γίνονται από Κύπριους συμβούλους τους, με τους οποίους βρίσκονται σε συνεχή επαφή τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αντικείμενο τη διάσωση των καταθέσεών τους.

«Ό,τι και να γίνει, τεράστια κεφάλαια Ρώσων θα φύγουν από την Κύπρο» ...
ανέφερε χαρακτηριστικά διευθύνων σύμβουλος offshore εταιρειών ρωσικών συμφερόντων, εξηγώντας ότι «έχουμε σαφείς οδηγίες σχεδόν από όλους τους πελάτες μας, με την πρώτη ευκαιρία όλα τα λεφτά να φύγουν από την Κύπρο... να πάνε Σιγκαπούρη και αλλού».

Όπως επισημαίνει, «ό,τι εγγυήσεις και να δοθούν, δεν εμπιστεύονται πλέον αφού θεωρούν ότι από τη στιγμή που έγινε μια φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναγίνει».

O ίδιος επισημαίνει ότι «το τι προσπαθεί να κάνει η ρωσική κυβέρνηση για να βοηθήσει την Κύπρο, αν θα το κάνει τελικά ή δεν θα το κάνει, ολίγον τους ενδιαφέρει», διευκρινίζοντας ότι «κάτι που μας λένε οι πελάτες μας, είναι ότι η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει και με το αζημίωτο αλλά αν έρθει και πετύχει έλεγχο των τραπεζών και γνωρίζει ποιοι είναι οι καταθέτες, τότε για ποιο λόγο να έχω καταθέσεις στην Κύπρο...».