> Voliotaki: Ο "Μεγάλος Αδερφός" στις καταθέσεις μας!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο "Μεγάλος Αδερφός" στις καταθέσεις μας!

 Online σύνδεση Υπουργείου Οικονομικών με τραπεζικούς λογαριασμούς

Άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που ελέγχονται θα έχουν εντός του 2013 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βάζοντας τέλος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε σήμερα ότι «στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών,...
 δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα». Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, «η διασύνδεση αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Οι προθέσεις διασύνδεσης των ελεγκτικών μηχανισμών με τις τράπεζες επανήλθαν στο προσκήνιο στο πλαίσιο ανακοίνωσης του υπουργείου με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τη χθεσινή έκθεση ΔΝΤ- Κομισιόν για τα χάλια του ελεγκτικού μηχανισμού.