> Voliotaki: Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο

Μία ημέρα νωρίτερα θα βρεθεί στη χώρα και ο Κάρολος Παπούλιας

Στο Βερολίνο θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ ο σκοπός της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος...
θεωρείται από το Βερολίνο εις εκ των πλέον σοβαρών πολιτικών της ευρωζώνης είναι μια "ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων" και τόνισε πως η συνάντηση θα είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς θα λάβει μέρος και σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Die Welt", στο οποίο θα συμμετάσχει και η Καγκελάριος Μέρκελ.

"Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της", τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας σημείωσε ότι "η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία", ενώ παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, απέφυγε να αποκαλύψει ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από τη Γερμανία η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απολαμβάνει πλέον της πλήρους υποστήριξης της Γερμανίας η οποία βλέπει για πρώτη φορά εδώ και χρόνια μια ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αποφεύγοντας τις πομφόλυγες και τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις.

Στη Γερμανία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μία ημέρα νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γερμανία μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του, με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης για την αρχαία Ολυμπία στο μουσείο της Περγάμου.