> Voliotaki: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε όλη τη χώρα

Eξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οργανωμένη σπείρα ληστών, που είχαν διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 25 ετών και ένας 25χρονος Αλβανός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 28χρονος Αλβανός, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων....


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-11-2012) το πρωί σε Βοιωτία και Αττική, μετά από εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν από τον κ. Ανακριτή Θηβών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, ενέχονται σε (8) ένοπλες ληστείες και (2) απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» περιοχές της Βοιωτίας και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, κλοπών τροχοφόρων, απρόκλητης σωματικής βλάβης, και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις