> Voliotaki: H κόρη «κάθισε» τον πατέρα στο εδώλιο!...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

H κόρη «κάθισε» τον πατέρα στο εδώλιο!...

Από τα πλέον πρωτόγνωρα που έχουν ακουστεί στα τοπικά τουλάχιστον δικαστικά χρονικά είναι η περίπτωση της δίκης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα με αντίδικους... κόρη και πατέρα!

Και πιο συγκεκριμένα, με ... μηνύτρια την κόρη και κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο τον ίδιο της τον πατέρα. Και αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο δεν ήταν κάτι απλό αλλά το αδίκημα της εξαπάτησης μέσω ακάλυπτων επιταγών που η πρώτη κατηγορούσε τον δεύτερο ότι έδωσε....


 Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται αναμφίβολα για υπόθεση που προκάλεσε την έκπληξη ακόμα και στους έμπειρους δικαστές του β΄τριμελούς πλημμελειοδικείου της Πάτρας που το πρωί της περασμένης Δευτέρας πήραν στα χέρια τους τον φάκελο της δίκης και ήρθαν αντιμέτωποι με το οικογενειακό δράμα (γιατί τέτοιο αποδείχθηκε στην ουσία). 

Όπως προέκυψε από την εκδίκαση της υπόθεσης και τη δικογραφία, ο πατέρας ήρθε αντιμέτωπος με δύο βασικές κατηγορίες εκ μέρους του παιδιού του. Πρώτον ότι είχε δανείσει χρήματα στην κόρη μέσω επιταγών προκειμένου να ανοίξει δική της επιχείρηση, στο χώρο της εστίασης, όμως οι επιταγές αυτές αποδείχθηκαν «πέτσινες» με αποτέλεσμα η ίδια να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο και να δυσκολεύεται να συντηρήσει το μαγαζί της.

 Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι επειδή η επιχείρηση ήταν ουσιαστικά οικογενειακή, ο πατέρας είχε προσβάσεις και έτσι μπορούσε να κάνει χρήση του ταμείου και των εισπράξεων. Σε αυτό το σκέλος κατηγορείτο ότι χρησιμοποιούσε έσοδα του καταστήματος για να κάνει άσχετες συναλλαγές, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πρόβλημα στην επιχείρηση.

Το δικαστήριο τον αθώωσε


Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση, η οποία να σημειωθεί ότι αφορούσε το ποινικό μέρος και όχι το αστικό, είναι η ίδια η αθώωση του κατηγορουμένου. Μία αθώωση όμως που φαίνεται να ήρθε μετά και την ανάλογη πρόθεση της μηνύτριας και κόρης του κατηγορουμένου. Κι αυτό διότι όταν προέκυψαν τα προβλήματα οικονομικής φύσης μεταξύ τους προφανώς υπήρχε κόντρα αλλά στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μάλλον τα πνεύματα ηρέμησαν. Κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι στην κατάθεσή της η κόρη έδωσε στους δικαστές να καταλάβουν ότι δεν επιθυμούσε την καταδίκη του πατέρα της. Και τελικά, η απόφαση του δικαστηρ
ίου ήταν απαλλακτική για τον κατηγορούμενο.

dete.gr