> Voliotaki: Την Τετάρτη οι στρατιωτικοί στους δρόμους με..."στολή περιπάτου"

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Την Τετάρτη οι στρατιωτικοί στους δρόμους με..."στολή περιπάτου"

Την ερχόμενη Τετάρτη στρατιωτικοί και αστυνομικοί βγαίνουν ξανά στο δρόμο, αυτή τη φορά μαζί. Οι στρατιωτικοί χωρίς στολή όπως απαίτησε ο Α/ΓΕΕΘΑ αν και θα υπάρξουν περιπτώσεις συνειδητής “ανυπακοής”.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η επιμονή ηγεσίας, αποστράτων και δημοσιογράφων να βγει η στολή από τέτοιους είδους εκδηλώσεις θα αποδειχτεί σοφή....


Ο σκεπτικισμός που υπάρχει και σε ανώτερους αξιωματικούς δεν έχει να κάνει μόνο με την μαζικότητα της συγκέντρωσης η οποία ενδεχομένως να είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με αυτή της 12ης Σεπτεμβρίου. Έχει να κάνει με την ένταση των αντιδράσεων που θα προκύψουν στη συγκέντρωση και τη πορεία που θα ακολουθήσει.

Όπως και να ΄χει η νέα “έξοδος” των στρατιωτικών στο δρόμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι γεγονός που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Σε συνδυασμό με τις μαζικές παραιτήσεις που άρχισαν να υποβάλλονται όπως έγραψε το Onalert, δείχνουν ότι η ένταση στο χώρο των ΕΔ δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ,όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι στρατιωτικοί στην καθημερινότητά τους δεν είναι πια διαχειρίσιμα.