> Voliotaki: Οι απόδημοι Κύπριοι ζητούν ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι απόδημοι Κύπριοι ζητούν ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

Οι απόδημοι Κύπριοι ζητούν ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

Έκκληση απευθύνουν οι απόδημοι Κύπριοι στις πολιτικές δυνάμεις της Μεγαλονήσου, να σφυρηλατήσουν την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και να στηρίξουν τον πρόεδρο Χριστόφια στις προσπάθειές του για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Με ψήφισμά τους που εγκρίθηκε στο 24ο Συνέδριό τους, οι Κύπριοι απόδημοι δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση και το Εθνικό Συμβούλιο στις προσπάθειες για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού....


Επίσης, καλούν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να σεβαστούν τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους.

Καταδικάζουν την προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χαιρετίζουν την επιτυχή ως τώρα άσκηση της προεδρίας από την Κύπρο.

Το ψήφισμα καταδικάζει, επίσης, την άσκηση πολιτικής κανονιοφόρων από την Τουρκία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της και επικροτούν τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά κράτη για την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων.