> Voliotaki: «Φυγομαχεί συστηματικά ο πρωθυπουργός»

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Φυγομαχεί συστηματικά ο πρωθυπουργός»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απουσία του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων του κ. Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» (όπως ήταν η επίσημη εξήγηση), ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε να απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει προς αυτόν ο...
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Λαφαζάνη (ο οποίος με τη σειρά του ορίστηκε αντικαταστάτης του κ. Τσίπρα), με κατηγορίες περί συστηματικής φυγομαχίας του πρωθυπουργού.

Στην απάντησή του, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι «οι συζητήσεις σε Βερολίνο και Παρίσι έγιναν σε πολύ καλό κλίμα» και υποστήριξε πως ήδη «έχει αλλάξει το κλίμα και στην αγορά, έχουν γυρίσει πίσω καταθέσεις και παρατηρείται άνοδος στην αγορά ομολόγων».

Όπως είπε, στις συναντήσεις σε Βερολίνο και Παρίσι έγινε «παρουσίαση των οδυνηρών επιπτώσεων της ύφεσης στην οικονομία» και μία προσπάθεια «να πείσουμε τους εταίρους μας ότι εξίσου σημαντική με τη μείωση του ελλείμματος, αν όχι πιο σημαντική, είναι η αύξηση του Α.Ε.Π.».