> Voliotaki: ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ Η AEGEAN BULK ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ Η AEGEAN BULK ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από το : Πρώτο Θέμα

Σε συνεχή ενίσχυση του στόλου φορτηγών πλοίων βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία Αegean bulk της οικογένειας του Κωνσταντίνου Π.Αγγελόπουλου. Ειδικότερα,παρέλαβε το φορτηγό πλοίο τύπου Kamsarmax ΑNNA MARIA (χωρητικότητας 81,404) σε μια τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου 2012 στα ναυπηγεία Sungdong στην Νότιο Κορέα.

Το ANNA MARIA είναι το 15ο πλοίο στην σειρά του στόλου της Αegean Bulk ο οποίος έχει μέσο όρο ηλικίας τα 4 χρόνια.
...

Αναγνωρίζοντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερα πλοία με υψηλή απόδοση καυσίμου και φιλικά προς το περιβάλλον, η AEGEAN BULK CO INC πρωτοπόρα στον τομέα αυτό, παρέλαβε το δεύτερο «eco-friendly» πλοίο τύπου Kamsarmax.

Στο πλοίο «ANNA MARIA», όπως και στο αδελφό πλοίο «INNOVATION» που παραδόθηκε από τα ίδια ναυπηγεία στις 18 Ιουνίου 2012, έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανές, κατασκευής του εργοστασίου ΜΑΝ. Η συγκεκριμένη μηχανή είναι η πρώτη αυτού του συγκεκριμένου τύπου που κατασκευάστηκε από την ΜΑΝ παγκοσμίως.

Η εταιρεία AEGEAN BULK έχει κάνει μια σημαντική επένδυση σε αυτά τα νέα «eco-friendly» πλοία, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των καυσίμων και την ελαχιστοποίηση των επιβλαβών εκπομπών στην ατμόσφαιρα.

 Οι καινοτομίες περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανή η οποία για λόγους οικονομίας κατανάλωσης καυσίμου είναι ρυθμισμένη με χαμηλότερες παραμέτρους λειτουργίας (De-rated) καθώς και διάφορες βελτιστοποιήσεις σε άλλα μηχανήματα. Η εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εξοικονόμησης ενέργειας θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα του καυσίμου που χρησιμοποιείται στα πλοία.

Επιπλέον, το πλοίο έχει λάβει από τον Αμερικάνικο Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping) την πιστοποίηση «ENVIRO» για την «Προστασία του Περιβάλλοντος» καθώς επίσης και το συμβολικά αποκαλούμενο «Πράσινο Διαβατήριο» (GREEN PASSPORT).

Μετά από την πιστοποίηση της AEGEAN BULK τον περασμένο μήνα με το πρότυπο ISO 50001:2011 «Energy Management», την ημέρα της παράδοσης του πλοίου «ANNA MARIA», ο Νορβηγικός Νηογνώμονας (DNV) εξέδωσε για το πλοίο το σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP), σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Κατά την τελετή ονοματοδοσίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN BULK Δημήτριος Ματθαίου, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τα ναυπηγεία Sungdong σε συνδυασμό με μια επένδυση σε καινοτόμο τεχνολογία έχει οδηγήσει στην ναυπήγηση μιας νέας γενιάς πλοίων που θα αποφέρουν σημαντικά περιβαλλοντολογικά οφέλη και θα συνδράμουν στην εξοικονόμηση των καυσίμων. Αυτό είναι καλό για το περιβάλλον, καλό για τους πελάτες μας και καλό για την Εταιρεία μας. "

Το πλοίο βαφτίστηκε από την κα. Y. S. Han, σύζυγο του κ. D. Y. Han, τέως Αντιπροέδρου της Hyundai Heavy Industries για σειρά ετών. Την επόμενη μέρα το «ANNA MARIA» απέπλευσε για το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό τη Νέα Ορλεάνη με την Ελληνική σημαία να κυματίζει στην πρύμη του.