> Voliotaki: Στη δικαιοσύνη η χήρα του Αραφάτ για τη δολοφονία του ηγέτη

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Στη δικαιοσύνη η χήρα του Αραφάτ για τη δολοφονία του ηγέτη

Στη δικαιοσύνη η χήρα του Αραφάτ για τη δολοφονία του ηγέτη
 Μήνυση κατ' αγνώστων πρόκειται να καταθέσει η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ, Σούχα, για τη δολοφονία του Παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανίχνευση ραδιενεργού πολώνιου στα προσωπικά του είδη.

Η μήνυση θα κατατεθεί στη διάρκεια της ημέρας εξ ονόματος της Σούχα Αραφάτ και της ανήλικης κόρης της Ζάουρα στο δικαστήριο της Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου δικηγόρου της Πιέρ-Ολιβιέ Συρ....


«Η μήνυση κατ' αγνώστων δείχνει ότι η Σούχα και η Ζάουρα Αραφάτ δεν κατηγορούν κανέναν: ούτε κράτος ούτε πρόσωπο ούτε ομάδα ατόμων, το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί αφού έχουν περάσει λιγότερο από δέκα χρόνια από τα γεγονότα και η μήνυση δεν έχει άλλο σκοπό παρά να αποκαλύψει την αλήθεια στη μνήμη του συζύγου και πατέρα», επισημαίνεται στο κείμενο.

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί, κοντά στο Παρίσι.

Η υπόθεση ότι δηλητηριάστηκε ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την προβολή ντοκιμαντέρ από το Αλ Τζαζίρα, σύμφωνα με το οποίο το Ινστιτούτο Ραδιολογίας της Λωζάνης ανακάλυψε στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ σημαντική ποσότητα ραδιενεργού πολωνίου.