> Voliotaki: Γιατί Σρέντερ και Χατζημαρκάκης υποστηρίζουν (τώρα) την Ελλάδα

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιατί Σρέντερ και Χατζημαρκάκης υποστηρίζουν (τώρα) την Ελλάδα

Γιατί Σρέντερ και Χατζημαρκάκης υποστηρίζουν (τώρα) την ΕλλάδαΕπιθέσεις εκ των έσω δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική λιτότητας, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη

Πληθαίνουν οι φωνές ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί.


Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, άφησε αιχμές κατά της Άνγκελα Μέρκελ...

 για τις πιέσεις που ασκεί το Βερολίνο στην Αθήνα, ζητώντας μάλιστα να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

Μετά τον κ. Σρέντερ, τα βέλη του προς την Γερμανίδα καγκελάριο έστρεψε και ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων κ.Γ.Χατζημαρκάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Muncher Runde της Βαυαρικής τηλεόρασης, ο κ. Χατζημαρκάκης εμφανίστηκε επικριτικός κατά της γερμανικής πολιτικής, κάνοντας λόγο για λάθη στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι η Ευρώπη τους έχει εγκαταλείψει», σημείωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.
Ο ευρωβουλευτής εξαπολύει επίθεση και κατά της επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ για τις τελευταίες δηλώσεις της, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες αισθάνονται προσβεβλημένοι γιατί η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς πληρώνει κανονικά τους φόρους ενώ δεν υπάρχουν μεγάλοι μισθοί στην Ελλάδα».
Ο κ.Χατζημαρκάκης ζήτησε, πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, να ανακοινωθεί ένα αναπτυξιακό πακέτο που θα συμπληρώνει το μνημόνιο για να δοθεί ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες.

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής επέκρινε τη στάση ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών, που όπως είπε προσπαθούν να νουθετήσουν και να καθοδηγήσουν τους Έλληνες τι να ψηφίσουν.
«Οι κινήσεις αυτές, αλλά και οι επιθετικές δηλώσεις κατά των Ελλήνων φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα» εκτιμά ο κ. Χατζαμαρκάκης.

«Ο κ.Τσίπρας πρέπει να κέρδισε 2 με 3 μονάδες μετά τις δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής.

Το σκηνικό στην Ευρώπη δείχνει έστω και δειλά να αλλάζει, παρά τις δηλώσεις ορισμένων ηγετών που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους ηγέτες.

Η εκλογή Ολάντ στη Γαλλία οδηγεί στην απομόνωση τη γερμανική πολιτική λιτότητας και φέρνει στην Ευρώπη αέρα αισιοδοξίας. Ας ελπίσουμε ο αέρας αυτός να μην είναι… κοπανιστός!