> Voliotaki: Ο Εισαγγελέας Γ.Πεπόνης θα αποφασίσει για την υπόθεση των CDS

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Εισαγγελέας Γ.Πεπόνης θα αποφασίσει για την υπόθεση των CDS

Ο Εισαγγελέας  Γ.Πεπόνης θα αποφασίσει για την υπόθεση των CDS

Να αποφασίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για την …τύχη της υπόθεσης των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) η οποία συνδέθηκε με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου υποχρεώνεται πλέον ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του κ. Πεπόνη να απέχει για «λόγους ευπρέπειας» από την υπόθεση των CDS καθώς αυτή ήταν μια από τις δικογραφίες για τις οποίες κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις....

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι «ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Πεπόνης θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να επικυρώσει ή μη την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ήδη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει σχετικό πόρισμα ζητώντας να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως ότι και ο ίδιος ο κ. Πεπόνης είχε δηλώσει από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ενώπιον τόσο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, όσο και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Τέντε ότι η εν λόγω έρευνα «βρίσκεται σε δικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο».

Ως προς τις επίμαχες καταγγελίες των Πεπόνη-Μουζακίτη πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μια εξ αυτών που είχαν δεχτεί «οχλήσεις» στο έργο τους ακόμη και από τους ίδιους προϊσταμένους τους ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και πιέσεις και ότι ήταν «απολύτως νόμιμες ενέργειες λόγω της εξαιρετικής φύσης της υπόθεσης».