> Voliotaki: Διαμαντοπούλου: Εθνική υπόθεση η λύση του μεταναστευτικού

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διαμαντοπούλου: Εθνική υπόθεση η λύση του μεταναστευτικού

Για «βραδυφλεγή βόμβα», η αντιμετώπιση της οποίας είναι εθνική υποχρέωση όλων μας έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική...
του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα», δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών.

«Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί και είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι στο ίδιο Συμβούλιο υπάρχει και η άποψη της Εθνικής Ευθύνης», πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε το μεταναστευτικό εθνικό πρόβλημα και τόνισε ότι η αντιμετώπισή του είναι εθνική υπόθεση. «Δεν είναι βάρος μόνο για την Αθήνα. Είναι βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση».

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ακόμη ότι από το 2007 με την πρωτοβουλία «Αθήνα - Ζωή ξανά στο Κέντρο» υποστήριξε την ανάγκη μετακίνησης των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και τη μεταφορά τους σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Επικράτεια σε χώρους που θα υποδείξουν και οι Περιφέρειες.

«Χάσαμε πολύτιμο χρόνο επί χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει ούτε μέρα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κινείται με αποφασιστικότητα σε αυτήν την κατεύθυνση. Η διαδικασία πρέπει να γίνει αφενός σύντομα, αφετέρου ύστερα από ολοκληρωμένες προσεγγίσεις χωροθέτησης και κυρίως ενημέρωσης».

«Ελάχιστη υποχρέωση εθνικής αλληλεγγύης είναι η συνδρομή όλων σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει μία πόλη που κινδυνεύει να γίνει η πιο απελπισμένη από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η δράση μας αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο την Πρωτεύουσά της», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.