> Voliotaki: Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Κω

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Κω

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Κω

Με τις κατηγορίες της σωματεμπορίας και μαστροπείας θα οδηγηθούν στη φυλακή ένας 36χρονος Πακιστανός και ένας 49χρονος Έλληνας που συνελήφθησαν χθες το βράδυ  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Επίσης ο 36χρονος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από πέντε ακόμη ομοεθνείς του, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία να κατασκευάζουν πλαστούς ψηφιακούς δίσκους....


Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ο 36χρονος με τον 49χρονο οδήγησαν μια μία 35χρονη Γεωργιανή έναντι προκαθορισμένης αμοιβής σε ραντεβού με υποψήφιο πελάτη αστυνομικό, αφού προηγουμένως είχαν εισπράξει το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό.

Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα προωθούσαν από κοινού στην πορνεία, με διάφορες υποσχέσεις και απειλές, την 35χρονη αλλοδαπή, την οποία μετέφεραν και παρέδιδαν σε πελάτες έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Στην κατοχή των δυο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ , 80 ευρώ, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και δυο κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε αποθήκη που διατηρούσε ο 36χρονος στην πόλη της Κω, όπου βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οργανωμένο εργαστήριο παραγωγής πλαστών ψηφιακών δίσκων ( CD - DVD ).

Στο χώρο του παράνομου εργαστηριού συνελήφθησαν να κατασκευάζουν πλαστά CD - DVD με σκοπό τη πώληση τους, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν από τους οποίους οι τέσσερις διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Κατασχέθηκε ο ακόλουθος εξοπλισμός μια κεντρική μονάδα υπολογιστή, 3 οθόνες υπολογιστών, μία τηλεόραση, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 6 μονάδες αναπαραγωγης ψηφισκών δίσκων, μία συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο ( router ), ένας αποκωδικοποιητής τηλεοπτικού σήματος, 212 κενά περιεχομένου CD – DVD, 293 πλαστά CD - DVD Δυο ντοσιέ με δείγματα από εξώφυλλα CD, 4 κινητά τηλέφωνα, 13  μπαταριές κινητών τηλεφώνων και 27 φορτιστές ταξιδίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Την αστυνομική επιχείρηση και τις έρευνες και διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κω.