> Voliotaki: Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση

 Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεσηΣε "κόκκινο" συναγερμό βρίσκονται η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, αφού έχουν περάσει πέντε ημέρες και ακόμη δεν έχει σταλεί προκήρυξη για τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε σε συρμό του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό του Αιγάλεω.

Οι αστυνομικοί, φοβούνται ότι οι τρομοκράτες μπορεί να πραγματοποιήσουν νέο "χτύπημα" και στη συνέχεια να στείλουν προκήρυξη με συνολική ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.


 Η αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι πιθανότατα τα τηλεφωνήματα στο ΜΕΓΚΑ και στον ΣΚΑΪ από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Αντάρτικο Πόλεων", δεν είναι γνήσια.

 Όπως λένε αξιωματικοί, οι βομβιστές είχαν στόχο η έκρηξη του μηχανισμού να γινόταν σε άδειο βαγόνι, παρόλα αυτά όμως ήταν ένα "τυφλό" χτύπημα, αφού δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και άρα εγκυμονούσε κινδύνους για τους πολίτες...

Οι αστυνομικοί πιστεύουν, ότι εάν τελικά αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης νέα οργάνωση, αυτή δεν θα έχει προκύψει από "παρθενογέννηση". Κάποια μέλη της, θα έχουν σχέση με παλιές τρομοκρατικές οργανώσεις, τα οποία όμως είναι ακόμη ασύλληπτα, ενώ κάποια άλλα θα έχουν "στρατολογηθεί" μετά τις συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή στην "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς".

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική
Οι αστυνομικοί ψάχνουν καρέ - καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ, που είναι στραμμένες στο τελευταίο βαγόνι, για να διαπιστώσουν, εάν μέσα στους επιβάτες, έχει καταγραφεί ο "βομβιστής", ο οποίος ενδεχομένως, να είχε κρύψει την πράσινη χάρτινη τσάντα σε ένα σακίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής έχει εστιαστεί σε συγκεκριμμένους επιβάτες, οι κινήσεις των οποίων έχουν καταγραφεί από τις κάμερες, λόγω αμφίεσης και ηλικίας. Μέχρι αύριο αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA στον εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ η αντιτρομοκρατική έχει πάρει καταθέσεις από υπαλλήλους του ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι είχαν βάρδια το περασμένο Σάββατο.