> Voliotaki: "ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ"!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ"!

Από το : Πρώτο Θέμα

Το πρόσωπο της ημέρας είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι ο άνθρωπος τον οποίο κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης ότι τον Μάρτιο του 2011 μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.

"Πιστεύω ότι δεν ξέρει τη δουλειά του, όταν μπλέκει δολάρια με ευρώ. Το δολάριο προέρχεται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Μπορούν να μου πουν από πού φυγάδευσα το εκατομμύριο;", διερωτήθηκε ο κ. Κούβελος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM....

"Η κίνηση εμβασμάτων παγκοσμίως είναι ένα κοινό φαινόμενο παγκοσμίως" υποστήριξε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και εξήγησε ότι "τα χρήματα δεν ήταν στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ επενδεδυμένα σε ομόλογα και μετοχές". Κατά τον κ. Κούβελο, "επειδή ο θεματοφύλακας ήταν ελληνική εταιρεία, τα χρήματα ήταν υποχρεωτικό να περάσουν transit από Ελλάδα".

"Αν ήθελα εγώ να έχω τα λεφτά έξω λόγω της κρίσης γιατί δεν τα άφηνα έξω στη Νέα Υόρκη και τα έστειλα στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος επενδυτικός λόγος;", επισήμανε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και υπογράμμισε: "Δεν τα πήρα τα χρήματα από κάποιο σεντούκι στην Ελλάδα να τα στείλω στο Λονδίνο να τα σώσω".

"Το common sense, η κοινή λογική έχει χαθεί από την Ελλάδα", συνέχισε και εγκάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. "Αν είναι τόσο ανίδεοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει ναυτιλιακό συνάλλαγμα να παραιτηθούν" είπε ο κ. Κούβελος υπογραμμίζοντας ότι "δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν έναν επιχειρηματία που είναι γνωστός 37 χρόνια στη ναυτιλιακή κοινότητα".

Έκανε λόγο για "
φαρσοκωμωδία" και εμμέσως κάλεσε τον κ. Νικολούδη να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι "πρέπει κάποιος αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς να τους επαναφέρει στην τάξη ή να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να διασύρουν έναν άνθρωπο με αυτό τον τρόπο".

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο κ. Κούβελος εμμέσως απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεδομένου ότι ο κ. Νικολούδης "δν είπε ότι κάποιος έχει παρανομήσει, είπε ότι δεν ήταν ηθικό", αναφερόμενος στην μεταφορά του ενός εκατομμυρίου.

"Δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας επιχειρηματίας, 37 χρόνια στη ναυτιλία και αυτά τα κόλπα δεν τα ξέρουμε, ο λόγος μας είναι συμβόλαιο", πρόσθεσε ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη. "Αποδεικνύεται ότι είναι λάθος να έχεις παντρευτεί έναν Έλληνα πολιτικό. Οι δρόμοι σου είτε να σταματήσεις και να συνταξιοδοτηθείς διαφορετικά κινδυνεύεις να στοχοποιηθείς...", δήλωσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξής του ο κ. Κούβελος.

"Δεν έχω κληθεί στην επιτροπή της Βουλής, αλλά βεβαίως με χαρά, τα στοιχεία υπάρχουν αλλά με χαρά να τους τα ξαναδώσουμε", απάντησε στο ενδεχόμενο να κληθεί για εξηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην οποία προϊσταται ο βουλευτής Βαγγέλης Αργύρης.