> Voliotaki: Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη στις 1 και 2 Μαρτίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη στις 1 και 2 Μαρτίου

 Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη στις 1 και 2 ΜαρτίουΔιαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αφού τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα θα ζητήσουν από τους αρχηγούς των κρατών να περιλάβουν μια κοινωνική διάσταση στις αποφάσεις τους.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο γ.γ του CGT, που αποτελεί το μεγαλύτερο συνδικάτο στη Γαλλία.

Η CES (Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία) κάλεσε σε μια ημέρα δράσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα,...


 παραμονή της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 1 και 2 Μαρτίου, κατά την οποία αναμένεται να υπογραφεί η νέα ευρωπαϊκή συνθήκη δημοσιονομικής πειθαρχίας.

 Με το σύνθημα "Το υπερβολικό είναι πάρα πολύ", τα συνδικάτα καταγγέλλουν τη συνθήκη αυτή "που θεσμοθετεί τη λιτότητα".

Ο επικεφαλής του CES, σε δηλώσεις του είπε πως «δεν υπάρχει ένα κοινό σχέδιο που να δίνει μια κοινωνική διάσταση στην Ευρώπη. Είναι μια Ευρώπη της αγοράς. Αυτή η επιλογή της ευρωπαϊκής συνθήκης που επιβάλλει δημοσιονομικούς περιορισμούς, ένα πλαίσιο εθνικών πολιτικών για περιορισμούς μας οδηγεί στην ύφεση. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ζητάνε τη γνώμη του λαού για τέτοια θέματα».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε τη Δευτέρα να θέσει σε δημοψήφισμα την ευρωπαϊκή συνθήκη, λέγοντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο.

Η έκκληση της CES υποστηρίζεται στη Γαλλία από όλες τις συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες αλλά υπό διαφορετικές μορφές δράσης.