> Voliotaki: Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον πολιτικού

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον πολιτικού

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αξιολογούνται ως σοβαρές και ήδη σε επιφυλακή βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε κυβερνητικά στελέχη και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρεθούν στο "στόχαστρο" των επίδοξων τρομοκρατών.

Σε επαγρύπνηση έχουν ήδη τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας γύρω από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου....

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Εθνους", οι "κοριοί" των αρμόδιων υπηρεσιών "έπιασαν" ύποπτους διαλόγους και κωδικοποιημένα μηνύματα που περιγράφουν την πρόθεση για επικείμενο χτύπημα στην Αθήνα. Τα στοιχεία διασταυρώθηκαν από τους ειδικούς και εκτιμήθηκε πως πρόκειται για "αξιόπιστα και πολύ σοβαρά δεδομένα που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας".

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για προετοιμασία μεγάλης επίθεσης που θα προκαλέσει πλήγμα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος. Η Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ακολούθησε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο με κορυφαίους παράγοντες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και κτίρια και άνθρωποι να τεθούν υπό "ασφυκτική" προστασία. Συστήθηκε δε εχεμύθεια και απόλυτος έλεγχος των διαρροών.

Αύξησαν τις ασφάλειες

Κάτω από την πίεση του ενδεχόμενου κινδύνου, η φρουρά στα φυσικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο αυξήθηκε. Υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων στην Ελλάδα βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται οι αρχές και για τους παράγοντες του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και πρόσωπα που κυριαρχούν στη δημόσια ζωή.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να σημειωθούν λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία φύλαξης υψηλών προσώπων. Οι αρχές εκτιμούν πως οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, μπορεί να αποτελέσουν αιτίες επανεμφάνισης οργανώσεων που βρίσκονται εν υπνώσει για πολύ καιρό...

Πέρα από τα κεντρικά κτίρια των κομμάτων που βρίσκονται σε "κόκκινο συναγερμό", αυξημένες είναι οι περιπολίες και οι... σκοπιές σε κτίρια όπως η Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα σημαντικά υπουργεία, τα κτίρια της Εε σε Σύνταγμα και Βασ. Σοφίας, όπως επίσης και οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Την προσοχή τους εστιάζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και σε μεγάλα τραπεζικά συγκροτήματα. Σε υψηλή επαγρύπνηση έχει τεθεί ολόκληρο το κέντρο.

Μέτρα προστασίας

Περιφρουρούνται από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.:

* υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη
* τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας
* κτίρια-σύμβολα, όπως η Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών, τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κέντρο της Αθήνας
* κατοικίες και εταιρείες γνωστών επιχειρηματιών και γνωστών προσώπων της οικονομικής ζωής
* κτίρια πρεσβειών, όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας, καθώς και τραπεζικά κτιριακά συγκροτήματα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση, με θύμα τον υπασπιστή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2010 και γι' αυτήν καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου που εστάλη στο γραφείο του υπουργού.

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Εμπρησμοί σε ΔΟΥ και αυτοκίνητα

Στο "μικροσκόπιο" των αρχών βρίσκονται οι εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον ΔΟΥ και αυτοκινήτων που σημειώνονται στην Αττική. Τα ξημερώματα της Τρίτης, εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στον 1ο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Γλυφάδας.

Αγνωστοι τοποθέτησαν τα γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου και από την ανάφλεξη προκλήθηκε πυρκαγιά. Επιτόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και ύστερα από λίγη ώρα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Μπαράζ εμπρησμών σημειώθηκε το ίδιο βράδυ στο Χαλάνδρι, όπου μέσα σε 26 λεπτά, από τις 22.20 έως τις 22.46, άγνωστοι έβαλαν φωτιές με εύφλεκτο υγρό σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να υποστούν ζημιές πέντε δίκυκλα και τρία αυτοκίνητα.

Η αρχή έγινε από την οδό Σόλωνος, όπου ο δράστης έβαλε φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να υποστούν μικρές ζημιές.

Λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Περικλέους, πυρπόλησαν μοτοποδήλατο και η φωτιά επεκτάθηκε και προξένησε ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά έκαψαν άλλα δύο μοτοποδήλατα σε μικρή απόσταση επί της οδού Περικλέους.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - εφημερίδα ΕΘΝΟΣ