> Voliotaki: "ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως συνταγματάρχης του στρατού της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι αποστάτησε μαζί με "εκατοντάδες" στρατιώτες και προειδοποίησε το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ...Ζορ


Ο άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο συνταγματάρχης Ρίαντ αλ Ασάαντ επεσήμανε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρίσκεται στη Συρία "κοντά στα σύνορα με την Τουρκία".

"Είμαι διοικητής του ελεύθερου στρατού της Συρίας", δήλωσε και πρόσθεσε: "Είμαστε εκατοντάδες", αναφερόμενος στις δυνάμεις που έχει υπό τις διαταγές του.

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Ο αλ Ασάαντ προειδοποίησε μάλιστα το συριακό καθεστώς να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, όπου έχει παραταχθεί ο στρατός, σύμφωνα με ακτιβιστές.

"Προειδοποιώ τις συριακές αρχές ότι θα στείλω τα στρατεύματά μου να πολεμήσουν τον (τακτικό) στρατό αν δεν σταματήσει τις επιχειρήσεις του στην Ντέιρ αλ Ζορ", δήλωσε ο αλ Ασάαντ.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στα περίχωρα της Ντέιρ αλ Ζορ σε συγκρούσεις που ξέσπασαν την ώρα που μία στρατιωτική αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν προς την πόλη, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι κάτοικοι του χωριού Τάμπνεχ, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Ντέιρ αλ Ζορ, επιτέθηκαν εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής περίπου 60 οχημάτων του στρατού που κατευθυνόταν προς την πόλη. Ο στρατός άνοιξε πυρ για να τους διαλύσει με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν.