> Voliotaki: Ε. Βενιζέλος: Η χώρα προσέρχεται ισχυρότερη στο Eurogroup

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ε. Βενιζέλος: Η χώρα προσέρχεται ισχυρότερη στο Eurogroup


«Η χώρα προσέρχεται ισχυρότερη στο Eurogroup αλλά τα πράγματα εξακολουθούν να μην είναι εύκολα, τόνισε από τη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση του Εφαρμοστικού νόμου.

Παράλληλα προέκρινε για ακόμα μια φορά το δρόμο της συστράτευσης και της κοινής ευθύνης....


Ο Ευ. Βενιζέλος επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του, σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στη Βουλή με πολύ μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χθες ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο και η χώρα υπάρχει σήμερα δημοσιονομικά, είναι αξιόπιστη και μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση τη σκληρή διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας μας».

«Τι θα έλεγε σήμερα ο κ. Σαμαράς αν είχε απορριφθεί το μεσοπρόθεσμο. Τί θα έλεγε στον ελληνικό λαό; Τί θα έλεγε στους καταθέτες, στις τράπεζες; Τί θα έλεγε στους ανέργους; Τί θα έλεγε στην Ευρώπη; Στους εταίρους μας; Ποιος θα καλούσε σήμερα τον πρόεδρο της ΝΔ; Ποιος θα τον δεχόταν; Τι θα του έλεγε»;

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Προέδρου της ΝΔ ότι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να "περάσει" από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο με 180 ψήφους τότε θα πάμε σε εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι στην ουσία ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μόνη της, να μην τολμήσει να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά να την ψηφίσει μόνη της για να εξακολουθήσει να κυβερνά.

Αναφορικά με την κριτική που διατυπώνεται απέναντι στα σκληρά φορολογικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εκβιάζει την κοινή λογική όταν επιχειρεί να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα που θέλει μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ώρα που η ΝΔ είναι οπαδός της μειωμένης φορολογίας.