> Voliotaki: Μ. Θεοδωράκης: «Υπακοή στην τρόικα δε μπορεί να υπάρξει»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μ. Θεοδωράκης: «Υπακοή στην τρόικα δε μπορεί να υπάρξει»

Χιλιάδες κόσμου χειροκρότησαν το μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη στα Προπύλαια, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι παράνομα στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της έχουν πέσει.


Το συγκεντρωμένο πλήθος διέκοψε πέντε φορές την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κλέφτες, κλέφτες», «Προδότες» και «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» ενώ ο Μ. Θεοδωράκης φώναζε μαζί τους.


Χαιρέτισε την προσπάθεια του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που όπως είπε...

ξεκίνησε από τη νεολαία και είναι «καθαρό», απαλλαγμένο από κομματικές ταμπέλες, ενώ ευχήθηκε αυτό να σημάνει την αφύπνιση των Ελλήνων.

Πρώτος στο βήμα είχε ανέβει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος κάλεσε τους διανοούμενους να μην είναι «πρόβατα». «Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς ύπαρξη μέλλοντος και παρόντος, μόνο το παρελθόν γνωρίζουμε. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να συμβάλλει στον αγώνα. Συμπολίτες μας, εμπιστευθείτε μας» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος δήλωσε: «Οι πλατείες ενώθηκαν. Οι πολίτες διαδηλώνουν γιατί η κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών. Ας αναλάβουν τις ευθύνες εκείνοι που τις έχουν».

Αυτήν την ώρα στο βήμα μιλά ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης.