> Voliotaki: Aψηφούν στρατό καί καταστολή οι Αιγύπτιοι - Ζητούν πτώση τού καθεστώτος

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Aψηφούν στρατό καί καταστολή οι Αιγύπτιοι - Ζητούν πτώση τού καθεστώτος

Αγνοώντας την επίδειξη ισχύος του στρατού, δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν για έκτη ημέρα στους ματωμένους δρόμους του Καΐρου, ζητώντας την πτώση του καθεστώτος. «Η εξέγερση δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, κατεβαίνοντας μαζί με τους διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, επίκεντρο κινήματος που ζητά αλλαγή. Ο Ελ-Μπαραντέι αναφέρει ότι έχει την εντολή λαού και πολιτικών να συγκροτήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας παραμένει καρφωμένο στην Αίγυπτο, καθώς όλα δείχνουν πως η σημαντικότερη και πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου διανύει καθοριστικές ώρες για την ίδια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Κυριακής στους δρόμους· δύο μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πέταξαν ταυτόχρονα πάνω από την πλατεία Ταχρίρ. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Χόσνι Μουμπάρακ στο κέντρο επιχειρήσεων του στρατού, ο οποίος θεωρείται ότι κρατά το κλειδί εξελίξεων για το μέλλον της Αιγύπτου.