> Voliotaki: Γιάννης, 27, Αστικό ΚΤΕΛ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης, 27, Αστικό ΚΤΕΛ

Σαν επαγγελματίας οδηγός, ρωτήθηκα προχτές τι με ενοχλεί στο δρόμο. Τι ΔΕΝ με ενοχλεί είναι το θέμα. Λιγότερο χρόνο θα μου πάρει να εξηγήσω.

Γιάννης, 27, Αστικό ΚΤΕΛ, για τα πρακτικά..

Αν μια μέρα πάρω ψηφιακή μαζί μου, θα την γεμίσω με στραβά και περίεργα.

Σε 4-5 ΜΟΝΟ σημεία της πόλης, έχει πινακίδα "ελιγμός λεωφορείων παρακαλώ μην παρκάρετε" και είναι μονίμως με ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο ακριβώς ΠΑΝΩ στην κολόνα. Κόρνες κόρνες κόρνες και κανείς δεν συγκινείτε.

Στο JUMBO έχει τέρμα μια γραμμή και πρέπει συνήθως να περιμένουμε 5 λεπτάκια, σε μια εσοχή που ΕΜΕΙΣ έχουμε φτιάξει και ΠΑΝΤΑ εκεί έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το ωραίο ξέρεις πιο είναι? Οτι 10 μέτρα πιο πάνω, έχει είσοδο για ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ!!! Είναι να τρελαίνεσαι ή οχι?

Στεγασμένο+Δωρεάν=Καμμία δικαιολογία. Τέλος. Απλά απαράδεκτος. Βαριέσε να κάνεις 2 λεπτά να παρκάρεις, και ταλαιπωρείς συμπολίτες σου.

Στραβοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα του στυλ "δυο λεπτάκια μόνο ρε φίλε" βλέπω μπροστά μου ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

Με ρωτάς αν εγώ έχω 2 λεπτά? 8 λεπτά πίσω μου είναι το "απο πίσω" λεωφορείο. Ξέρεις τι πρόβλημα δημιουργούν αυτά τα 2 λεπτάκια? Τα 10-20-30 άτομα μέσα στο λεωφορείο, τα ρωτάς αν μπορούν και ΘΕΛΟΥΝ να σε περιμένουν 2 λεπτάκια? Τους ρώτησες έναν έναν αν βιάζονται ή όχι?

Και το χειρότερο? Όταν δεν χωράς, και κορνάρεις, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ αντί να σηκωθούν να φύγουν, κάνουν τον εμπειρογνώμονα. κοιτάν αριστερά, κοιτάν δεξιά, και σου λένε... Δεν χωράς?
ΑΝ ΧΩΡΟΥΣΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΩ?

Άλλοι παρκάρουν το μισό τους αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, (δεν χωράς με τίποτα δηλαδή) και όταν σε βλέπουν αντι να αγχωθούν και να φύγουν, κλείνουν τον καθρέφτη. ΡΕ ΦΙΛΕ 1 μέτρο μέσα είσαι. Ο καθρέπτης σου με ενοχλεί μόνο?

Δηλαδή ρε μάστορα, για να μην κάνεις εσύ έναν ελιγμό για να το βολέψεις καλύτερα (10 δευτερόλεπτα θα σου πάρει) πρέπει να το κάνω εγώ με 15 τόνους όχημα? Και να υποστούνε τον ελιγμό αυτό και όλοι οι επιβάτες? Αλλα και εγώ και όλοι οι συνάδερφοι που ακολουθούνε? Μήπως είμαι και υποχρεωμένος κιόλας? Μήπως να σου ζητήσω και συγνώμη που ενόχλησα? Μήπως πρέπει να κάνουμε ασκήσεις ακριβείας και να ιδρώσουμε για παρτυ σου ενώ εσύ είσαι έξω και μας κοιτάς? Και αν σου ακουμπήσουμε καναν καθρέφτη να πρέπει να στον πληρώσουμε κιόλας χωρις να φταίμε? Και να δουλεύουμε 4 μέρες μετά για τον καθρέφτη σου επειδή ΕΣΥ δεν φρόντισες να τον προστατέψεις?

Και μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να είσαι και σωστός και ευγενικός, χωρίς βρισιές φωνές και μούτζες, γιατι μεταφέρεις κόσμο, όχι πατάτες. Με τα νεύρα να συσσωρεύονται.... Μέρα με τη μέρα...

Κι όλα αυτά σε μια πόλη χωρίς λεωφοριολωρίδες, και με κορίνες παντού

(δεν βρήκα καλύτερη φωτογραφία, αλλα φαίνεται πιστεύω οτι πλάτος λωρίδας = περίπου πλάτος λεωφορείου. Οτιδήποτε απλά ενοχλεί)

Ας σταματήσω κάπου εδώ γιατι μπορώ να γράφω για ώρες.......

Με δυό λέξεις το παράπονο το μεγάλο είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ